Lisenssit

Suomen Cheerleadingliiton kilpailutoiminnan kattava lisenssi on pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville harrastajille. SCL tarjoaa myös harrastevakuutusta sellaisille cheerleadingin harrastajille, jotka eivät osallistu kilpailutoimintaan. Harrastevakuutus ei sisällä kilpailulupaa. Suomen Cheerleadingliiton lisenssikausi on kalenterivuoden mittainen. Lisenssien hinnat eivät muutu kesken lisenssikauden, vaikka lisenssi ostettaisiin esimerkiksi syksyllä.

Lisenssin osto muuttuu vuonna 2017, lue lisää! Aikaisempina vuosina toimitettu SCL Jäsenkortti poistuu käytöstä vuonna 2017. Lisenssin voimassaolo todennetaan kilpailuissa tarvittaessa Suomisportin profiilinäkymällä tai taustajärjestelmästä. Voimassaoleva lisenssi näkyy Suomisportissa lisenssinhaltijan profiilissa.

Lisenssien hinnat 2017

Lisenssi Hallinto-osa Vakuutus Hinta
A-lisenssi 22 € 70 € 92 €
B-lisenssi 21 € 50 € 71 €
C-lisenssi 21 € 20 € 41 €
Harrastevakuutus 7 € 13 € 20 €
Vakuutukseton lisenssi 26 € 0 € 26 €
Valmentajalisenssi 21 € 0 € 21 €

Osta lisenssi Suomisportista
Ohje lisenssin ostoon

Ohje ostetun lisenssin korotukseen

Sporttiturva-vakuutus

A-, B- ja C-lisenssi sekä harrastevakuutus sisältävät OP Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen. Tutustu tuoteselosteeseen ja vakuutusehtoihin huolellisesti ennen lisenssin ostoa!
Tuoteseloste
Vakuutusehdot

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?
Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:

  • Ottelu/kilpailu/turnaus
  • Harjoitus joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista
  • Kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3kk pituisilla matkoilla.

Tapaturma
Mikäli kauden aikana sattuu tapaturma ja harrastajalla on voimassa vakuutuksellinen lisenssi, ota yhteyttä OP Vakuutukseen: 0303 0303.

Lisenssin irtisanominen kauden aikana
Lisenssin irtisanominen kesken kuluvan kauden ei ole mahdollista. Mikäli lisenssi sisältää Sporttiturva-vakuutuksen, on vakuutus mahdollista irtisanoa vakuutusyhtiöstä. Suomen Cheerleadingliitto ei tässä tapauksessa palauta lisenssin hallinto-osaa.

Vakuutuksen irtisanominen 
Lisenssiin sisältyvä vakuutus on mahdollista irtisanoa tarvittaessa kauden aikana. Vakuutusta irtisanottaessa tulee olla yhteydessä osoitteeseen urheiluvakuutukset(a)op.fi. Viestissä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
-mitä lisenssille halutaan tehdä: (vakuutuksen irtisanominen)
-lajiliitto: Suomen Cheerleadingliitto (SCL)
-nimi: (kenen lisenssistä on kyse)
-henkilötunnus: (lisenssinhaltijan henkilötunnus)
-tilinumero: (johon mahdollinen palautus tehdään)

Lisenssit ja ikäluokat 2017

A-, B-, ja C-lisenssi (kilpailulupa + vakuutus)
A-, B-, ja C-lisenssit sisältävät kilpailuluvan lisäksi Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa lisenssin ostaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta niin lajin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. Lisenssiluokka määräytyy urheilijan syntymäajan mukaan. Lisenssin osto tunnistaa automaattisesti oikean lisenssiluokan urheilijan henkilötunnuksen perusteella.

A-lisenssi
Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 31.12.2001 tai aikaisemmin syntyneille 

B-lisenssi
Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 1.1.2002-31.12.2004 syntyneille

C-lisenssi
Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 1.1.2005 tai myöhemmin syntyneille

Harrastevakuutus (ei kilpailulupaa)
Harrastevakuutus sisältää OP Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa vakuutuksen ostaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta jäsenseuran ohjatuissa lajiharjoituksissa ja leiritoiminnassa. Harrastevakuutus ei oikeuta osallistumaan kilpailutoimintaan.

Vakuutukseton lisenssi (ei vakuutusta)
Vakuutukseton lisenssi sisältää kilpailuluvan, mutta ei vakuutusta. Vakuutukseton lisenssi on saman hintainen kaikenikäisille. Varmistathan aina ennen vakuutuksettoman lisenssin ostamista omasta vakuutusyhtiöstäsi, että olemassa oleva vakuutus kattaa cheerleadingin harrastamisen ja kilpailemisen.

Valmentajalisenssi (ei vakuutusta)
Valmentajalisenssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ilmoitetaan kilpailuihin valmentaja- tai huoltajastatuksella. Valmentajalisenssi ei oikeuta kilpailualustalla tapahtuvaan toimintaan. Valmentajalisenssi ei sisällä vakuutusta, joten lisenssin ostaja on itse vastuussa siitä, että hänellä on riittävä vakuutus (mikäli harjoituksissa toimii sellaisissa tehtävissä, että voi altistua tapaturmille), joka kattaa mahdolliset kilpacheerleadingin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.