Liitto

scl_logo_pieniSuomen Cheerleadingliitto on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja. Yhdistyksen tarkoituksena on cheerleadingtoiminnan edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikunta-toiminnan harjoittaminen sekä toimiminen lajin harrastajien valtakunnallisena yhdyselimenä.

Vuonna 2017 SCL:n kuuluu 49 jäsenseuraa, joissa on harrastajia yhteensä yli 8200. Cheerleadingin harrastajien määrä Suomessa on noussut vuosi vuodelta ja tasainen kasvu jatkuu edelleen.

SCL:n toiminta jakautuu kolmeen alueeseen:

  • järjestötoiminta
  • harrastetoiminta
  • huippu-urheilu

Suomen Cheerleadingliiton organisaatioon kuuluu hallitus ja viisi valiokuntaa sekä yksi toimikunta: Kilpailuvaliokunta, tuomarivaliokunta, seuravaliokunta, nuorisovaliokunta, kurinpitovaliokunta sekä sääntötoimikunta. Suomen Cheerleadingliiton toimistolla työskentelee neljä kokoaikaista työntekijää: toiminnanjohtaja, tapahtumakoordinaattori, järjestösihteeri ja koulutussuunnittelija.

Suomen Cheerleadingliiton strategia

Suomen Cheerleadingliitolla on voimassa oleva strategia kaudelle 2013-2018. Strategia rakentuu kolmelle päävalinnalle, jotka ovat Seuratoiminnan kehittäminen, Kohti liittojohtoista huippu-urheilua ja Harrasteliikunta kaiken perustana. Esittely strategiasta löytyy täältä.